Μάφιν κακάο χωρίς αυγά
Μάφιν κακάο χωρίς αυγά
Φανταστική συνταγή μάφιν χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς γάλα. Πρέπει να τα δοκιμάσετε!
Για τα νηστίσιμα μάφινς χωρίς αυγά
- Κοσκινίζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το baking powder και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι.
- Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα.
- Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα.
Για το ψήσιμο
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.