Για τα εντεράκια
Καθαρίζουμε πρώτα τα εντεράκια γυρνώντας τα μέσα έξω με ένα στυλό ή μολύβι.
Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μπολ.
Στύβουμε 1 λεμόνι και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να ασπρίσουν.
Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και πιάνοντας 2-3 άντερα τα πλέκουμε σε λεπτή κοτσίδα.
Τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε.
Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια για τη μαγειρίτσα κοκκινιστή.
Για τη συκωταριά
Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά.
Στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τη χοντροκόβουμε σε κομμάτια.
Για την κοκκινιστή μαγειρίτσα
Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε για 2-3΄σε βραστό νερό.
Τα στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 5-6΄να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
Αφήνουμε να μαραθούν για 2-3΄.
Προσθέτουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά.
Τα ροδίζουμε για 3-4΄και τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τα πομοντόρια και τα σπάμε πιέζοντας με την κουτάλα.
Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ίσα που να μισοσκεπάζονται τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 15΄.
Ρίχνουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια.
Βράζουμε για επιπλέον 15΄ μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Ιδανικά σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.
Διαβάστε εδώ και όλα τα μυστικά επιτυχίας για την καλύτερη παραδοσιακή μαγειρίτσα!