Μοσχαρίσια μάγουλα
Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μάγουλα και τα κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω – γύρω.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το σκόρδο.
Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε το ζωμό και τα μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Στις 2 ώρες ανοίγουμε, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε το κρέας (τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί). Στο τέλος, η σάλτσα θα είναι πυκνή και δεμένη.
Κριθαράκι
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1′ και το αφαιρούμε.
Ρίχνουμε το μισό κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά να ροδίσει και να βγάλει γήινο άρωμα για περίπου 8′.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί.
Τέλος, προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε με νερό.
Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10′.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού και τριμμένο πεκορίνο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τα μελωμένα μάγουλα μοσχαρίσια με κριθαράκι και τη δεμένη σάλτσα τους.