Μάγουλα μοσχαρίσια με κριθαράκι. Από τις ωραιότερες συνταγές που υπάρχουν. Ιδανική για Κυριακάτικο τραπέζι!

Μάγουλα μοσχαρίσια με κριθαράκι. Από τις ωραιότερες συνταγές που υπάρχουν. Ιδανική για Κυριακάτικο τραπέζι!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά
20

Για τη μάγουλα μοσχαρίσια με κριθαράκι

  • 1200 γρ. μοσχαρίσια μάγουλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. ζωμό κρέατος,
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το κριθαράκι
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μοσχαρίσια μάγουλα

    Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μάγουλα και τα κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω – γύρω.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά.

    Ρίχνουμε το σκόρδο.

    Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

    Προσθέτουμε το ζωμό και τα μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.

    Στις 2 ώρες ανοίγουμε, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε το κρέας (τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί). Στο τέλος, η σάλτσα θα είναι πυκνή και δεμένη.

    Κριθαράκι

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1′ και το αφαιρούμε.

    Ρίχνουμε το μισό κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά να ροδίσει και να βγάλει γήινο άρωμα για περίπου 8′.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.

    Ρίχνουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί.

    Τέλος, προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε με νερό.

    Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10′.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αποσύρουμε από την φωτιά.

    Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού και τριμμένο πεκορίνο.

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τα μελωμένα μάγουλα μοσχαρίσια με κριθαράκι​ και τη δεμένη σάλτσα τους.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται