Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις λεπτές φέτες από κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5΄.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε το baby σπανάκι και σοτάρουμε για 1΄.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χούμους καθώς και νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, ώστε να έχουμε μια ρευστή σάλτσα.
Με το νερό των ζυμαρικών μπορείς να ελέγξεις την πυκνότητα της σάλτσας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά όπως στάζουν μέσα στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο ξύσμα από το λεμόνι και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τα ζεστά κρεμώδη σπαγγέτι με χούμους αμέσως.