Για τα μακαρόνια με ρεβύθια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σωτάρουμε για 3 με 4′ να γίνει διάφανο..
Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό.
Αν χρησιμοποιήσουμε μαραθόσπορο και ξύσμα, τα προσθέτουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Λιώνουμε τον τόνο με το λάδι του με ένα πηρούνι.
Τον προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τα ρεβύθια. Βράζουμε για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για τα ζυμαρικά
Ωστόσο, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα ρεβύθια και τον τόνο.
Βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα σε δυνατή φωτιά.
Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά σε βαθιά μπολ και πασπαλίζουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μάθετε πως μπορείτε πολύ εύκολα να έχετε δικό σας φρέσκο μαϊντανό στη γλάστρα!