Υγιεινή συνταγή για μακαρόνια με κιμά κοτόπουλο για ένα γρήγορο γεύμα.

Υγιεινή συνταγή για μακαρόνια με κιμά κοτόπουλο για ένα γρήγορο γεύμα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα μακαρόνια με κιμά κοτόπουλο

  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρi
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5–6 λεπτά, να ροδίσει.

    Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4–5 λεπτά, να μαλακώσει.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.

    Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και ελάχιστο νερό.

    Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά, να παραμείνει ζουμερή.

    Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

    Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα τους, με το νερό που στάζει, μέσα στη σάλτσα.

    Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα.

    Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

    Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμα από αυτό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.

    Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα τα μακαρόνια με το κιμά κοτόπουλο, γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον τυρί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται