Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5–6 λεπτά, να ροδίσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4–5 λεπτά, να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και ελάχιστο νερό.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά, να παραμείνει ζουμερή.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα τους, με το νερό που στάζει, μέσα στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμα από αυτό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα τα μακαρόνια με το κιμά κοτόπουλο, γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον τυρί.