• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
12
  • 1 συσκ. σπαγγέτι
  • 2 μελιτζάνες
  • 4 φέτ. μπέικον
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Λιγα τρίματα φέτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τα λαχανικά και το μπέικον

    Πλένουμε στεγνώνουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ.

    Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.

    Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε τις λωρίδες μπέικον (πλάι στις μελιτζάνες να γίνουν τραγανές) και ψήνουμε για 15′ στους 200ºC.

    Αφήνουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει τελείως και το θρυμματίζουμε σε σκόνη.

    Το αφήνουμε στην άκρη για το τελείωμα του πιάτου.

    Πλένουμε τα μανιτάρια και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο.

    Προσθέτουμε  το καρότο και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν.

    Προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες.

    Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.

    Για τα σπαγγέτι

    Εν το μεταξύ όταν βράσουν τα μακαρόνια και με την τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

    Περιχύνουμε με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2′.

    Στο τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Πασπαλίζουμε το πιάτο με τρίμματα τραγανού μπέικον και λίγα τρίμματα φέτας.

    Σερβίρουμε αμέσως με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για : Φαγητα με ρυζι και με ζυμαρικα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται