Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο, από όσο αναγράφει η συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια κομμένα και την πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καθώς και ένα κοτσάνι βασιλικού.
Μια καυτερή πιπερίτσα θα δώσει ένταση.
Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να «σπάσουν» τα ντοματίνια.
Βάζουμε τα σοταρισμένα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε το τυρί cottage protein και πολτοποιούμε.
Συμπληρώνουμε 1 κουτάλα νερό ζυμαρικών για περισσότερη υγρασία.
Ξαναβάζουμε την πολτοποιημένη σάλτσα στο ίδιο τηγάνι.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν μέσα στη σάλτσα πρωτεΐνης και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά και ζουμερά γιατί στεγνώνουν γρήγορα.