• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
56
  • 400 γραμ. φαρφάλε (φιογκάκια)
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 200 γραμ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κάππαρη ή καππαρόφυλλα
  • 1/2 ματσάκι γλιστρίδα
  • 2 κ.σ. χυμός φρέσκιας ντομάτας
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

    Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλάνε μεταξύ τους.

    Συνεχίζουμε  ψιλοκόβωντας τις ντομάτες σε καρέ (κρατάμε 2 κ.σ. χυμό φρέσκιας ντομάτας).

    Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει προηγουμένως.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη φέτα, το βασιλικό, τις ελιές, την κάππαρη και τη γλιστρίδα (φύλλο φύλλο).

    Ακολούθως σε ένα μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαλσάμικο και το χυμό ντομάτας.

    Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε έως ότου να γίνουν κρέμα.

    Τέλος περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας. Τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

    Εναλλακτικά, στην περίοδο της νηστείας, απολαύστε τη με τη νηστίσιμη μαγιονέζα που σας έχω εδώ

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται