Φανταστικό παγωτό μπανάνα με καραμέλα, φτιαγμένο όπως παλιά. Απλά υπέροχο!

Φανταστικό παγωτό μπανάνα με καραμέλα, φτιαγμένο όπως παλιά. Απλά υπέροχο!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
214

Για το παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί σε κουτί (ermol ή morfat)
  • 1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις μπανάνες

    Βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη.

    Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C να μαλακώσουν.

    Αφήνουμε να κρυώσουν και τις λιώνουμε με πιρούνι.

    Παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα

    Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.

    Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 λεπτά μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί.

    Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες.

    Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

    Αφήνουμε 5-10 λεπτά στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.

    Αυτή είναι η κλασική μέθοδος, για να φτιάξουμε παγωτό όπως παλιά και χωρίς παγωτομηχανή.

    Όσες πιο πολλές φορές παγώσουμε το παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα και το χτυπήσουμε-αφρατεύσουμε στο μίξερ, τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους, θα γίνει το παγωτό.

    Για περισσότερες συνταγές με υπέροχα σπιτικά παγωτά δείτε το παγωτό βανίλια χωρίς αυγά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται