Για τις μπανάνες
Βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C να μαλακώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τις λιώνουμε με πιρούνι.
Παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 λεπτά μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί.
Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες.
Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Αφήνουμε 5-10 λεπτά στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.
Αυτή είναι η κλασική μέθοδος, για να φτιάξουμε παγωτό όπως παλιά και χωρίς παγωτομηχανή.
Όσες πιο πολλές φορές παγώσουμε το παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα και το χτυπήσουμε-αφρατεύσουμε στο μίξερ, τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους, θα γίνει το παγωτό.
Για περισσότερες συνταγές με υπέροχα σπιτικά παγωτά δείτε το παγωτό βανίλια χωρίς αυγά.