Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι.
Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα άγρια πράσα για 3-5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα χοντροκομμένα χόρτα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά ανακατεύοντας να κατεβάσουν τα υγρά τους. Αλατίζουμε.
Στραγγίζουμε τη γέμιση σε σουρωτήρι και στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε χοντροκομμένα τα μυρωδικά (μυρώνια, καυκαλήθρες, μάραθο ή άνηθο), το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε το τυρί σε χοντρά τρίμματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, πάνω και κάτω αντίσταση.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε με ελαιόλαδο τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 36 εκ.
Στρώνουμε το ένα φύλλο φροντίζοντας να εξέχει από τα τοιχώματα του σκεύος.
Αδειάζουμε μέσα τη στεγνή γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, τσαλακώνοντας ελαφρά την επιφάνεια.
Στρίβουμε χαλαρά τις άκρες του φύλλου που εξέχει, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
Χαράζουμε επιφανειακά έναν κύκλο στη μέση της πίτας και μετά σε τρίγωνα κομμάτια.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια και πεταχτά με τα χέρια ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει. Είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει ολόκληρη από τη βάση του ταψιού.
Την αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί εκτός φούρνου και να τραβήξει την υγρασία της πριν την κόψουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.