Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το κρέας για να απομακρύνουμε τυχόν κοκαλάκια και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, για 6-7 λεπτά.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, να γίνει διάφανο, αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε με ξύλινη κουτάλα στη βάση της κατσαρόλας για 1 λεπτό, να βγάλει το άρωμά του.
Τέλος ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τα μπαχαρικά και συμπληρώνουμε μπόλικο ζεστό νερό, τόσο όσο να υπερκαλύπτει αρκετά τα υλικά.
Αφήνουμε το κατσικάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα (κυδωνάτες) και τις προσθέτουμε στη σάλτσα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε το σκεύος από τα χερούλια να πάει παντού η σάλτσα.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το πρωτογιάχνι όσο είναι ακόμη ζεστό, συνοδεύοντάς το με σαλάτα εποχής.