• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
112
  • 2 φλ. κοραλάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό με τρύπα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα) κομμένα σε φέτες
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. φρέσκο γάλα ζεστό
  • 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • ρεγκάτο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας που να λιώνει στο ψήσιμο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά, όπου λόγω του σχήματός τους θα ρουφήξουν την πλούσια σάλτσα  σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

    Τα στραγγίζουμε καλά.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους για 4-5 λεπτά.

    Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά.

    Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή κουτάλα να ψηθεί το αλεύρι για 2-3 λεπτά.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα να διαλυθεί το αλεύρι.

    Την αφήνουμε  να πάρει βράση και να πυκνώσει ελαφρά.

    Αλατοπιπερώνουμε.

    Προσθέτουμε, το μισό τυρί και τα ζυμαρικά στη σάλτσα.

    Τα ανακατεύουμε καλά.

    Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται