Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε με μία νωπή πετσέτα τα πλευρώτους και τα κόβουμε κομμάτια. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για τα μανιτάρια.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό μίσχο και με το εργαλείο ξεφλουδίσματος αφαιρούμε την εξωτερική τους φλούδα.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι για τα σπαράγγια με μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το σουσαμέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδο.
Σοτάρουμε για 1 λεπτό και την αφαιρούμε, αφήνουμε δηλαδή ίσα ίσα να αρωματιστεί το λάδι.
Ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά γυρίζοντας τα.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά.
Τρίβουμε πιπέρι και αλατίζουμε ελαφρά.
Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λάιμ ή λίγο λεμόνι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Αν βάλετε σάλτσα σόγιας μην αλατίζετε. Αν βάλετε την καυτερή πιπερίτσα ρίξτε την στην αρχή μαζί με το σκόρδο.
Θέλετε περισσότερες νόστιμες συνταγές με σπαράγγια; Βρείτε τες όλες εδώ.