Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Λιώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το βούτυρο για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει και να σκουρύνει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αβγά και την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη τουλάχιστον για 6 λεπτά, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας απαλά.
Ενσωματώνουμε στο μείγμα των αβγών το μισό μείγμα των κοσκινισμένων υλικών, αναδιπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μη χάσουμε τον όγκο του.
Κατά τον ίδιο τρόπο ενσωματώνουμε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά.
Προσθέτουμε το μισό λιωμένο κρύο βούτυρο, αναδιπλώνοντας απαλά με σπάτουλα. Ομοίως προσθέτουμε κατόπιν και το υπόλοιπο βούτυρο.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ελαφρά τις θήκες για μαντλέν και ακουμπάμε κουταλιές από το μείγμα στο κέντρο κάθε θήκης.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 11 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να σταθεροποιηθεί το κέντρο τους.
Αναποδογυρίζουμε τις μαντλέν σε σχάρα να κρυώσουν τελείως και τις πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη άχνη.