Μαρκίζ σοκολάτας
Πρώτα τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
Με μίξερ χειρός χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο (αφού κρυώσει ελαφρά) και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να εμφανίσουν απαλές κορυφές.
Απαλά ανακατεύουμε τα ασπράδια στο υπόλοιπο μείγμα.
Λαδώνουμε ελαφρά μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Τη ντύνουμε με μεμβράνη.
Αδειάζουμε τη μαρκίζ μέσα και παγώνουμε 1 νύχτα στο ψυγείο.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη μαρκίζ σε φέτες.
Σερβίρουμε με χτυπημένη παγωμένη κρέμα και κάποιο φρούτο όπως μύρτιλο ή φράουλα για διακόσμηση.