Για τη μαρκίζ σοκολάτας
Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της).
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις λιώσει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη.
Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, να κρεμόσουν.
Λίγη λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος.
Τέλος, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα.
Αδειάζουμε το γλυκό στη μακρόστενη φόρμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.
Το αφήνουμε για 20΄σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κομμάτια – φέτες.
Πασπαλίζουμε με κακάο.