Το κυδώνι το έχουμε συνηθίσει, και το συναντάμε περισσότερο, σαν γλυκό του κουταλιού. Δοκιμάστε και τη μαρμελάδα του! Θα σας εντυπωσιάσει η γεύση...

Το κυδώνι το έχουμε συνηθίσει, και το συναντάμε περισσότερο, σαν γλυκό του κουταλιού. Δοκιμάστε και τη μαρμελάδα του! Θα σας εντυπωσιάσει η γεύση της.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
223

Υλικά

  • Μερίδες 2 βάζα

Για τη μαρμελάδα κυδώνι

  • 5 κυδώνια (περίπου 450 γρ. έκαστο)
  • 3 φλ. νερό
  • 3½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 μέτριο λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 μπαστούνι βανίλια (σκισμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια.

    Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη ή τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

    Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και περιχύνουμε με το νερό.

    Μαζεύουμε φλούδες και καρδιές, τα δένουμε σε τουλπάνι και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τα φρούτα.

    Αφήνουμε να πάρουν βράση και έπειτα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.

    Αφαιρούμε το τουλπάνι με τις φλούδες (το πετάμε αφού το στραγγίσουμε καλά).

    Αν έχουμε κόψει τα κυδώνια σε κομμάτια τα πολτοποιούμε με ράβδο-μπλέντερ.

    Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι, τη σκισμένη κάθετα βανίλια και ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα, ενώ αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

    Όσο βράζει η μαρμελάδα και καραμελώνει η ζάχαρη, θα ροδίσει και το χρώμα της, και στο τέλος θα έχει ένα απαλό κόκκινο χρώμα.

    Η μαρμελάδα κυδώνι είναι έτοιμη όταν αφήνει παχιά στρώση στη ράχη της κουτάλας.

    Μοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα βάζα.

    Δείτε ακόμα περισσότερα μυστικά για τέλεια μαρμελάδα:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται