Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και αφαιρούμε τα κουκούτσια, πιέζοντας μία μία ρόγα ανάμεσα στα δάχτυλα.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να σιγοβράσουν στο δικό τους ζουμί.
Ανακατεύουμε τακτικά.
Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.
Προς το τέλος του βρασμού, αρωματίζουμε με ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα, φλούδα λεμόνι και φλούδα λάιμ.
Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.
Περνάμε τα σταφύλια σε μύλο του πουρέ και αλέθουμε τη σάρκα τους πάνω από κατσαρόλα.
Εναλλακτικά, τα σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, πιέζοντας καλά με την κουτάλα να βγαίνει ή πούλπα από κάτω.
Οι φλούδες και η αρμπαρόριζα μένουν στο μύλο.
Σε αυτό το στάδιο η μαρμελάδα είναι αρκετά αραιή, γι’ αυτό την ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι η σύστασή της να θυμίζει ζελέ.