Μαρουλοσαλάτα απλή με ντρέσινγκ ξύδι ή λεμόνι.  Δεν λείπει από κανένα τραπέζι μου την άνοιξη που τα μαρούλια είναι στην εποχή τους. Ο άνηθος και το...

Μαρουλοσαλάτα απλή με ντρέσινγκ ξύδι ή λεμόνι.  Δεν λείπει από κανένα τραπέζι μου την άνοιξη που τα μαρούλια είναι στην εποχή τους. Ο άνηθος και το αγγούρι της δίνουν φρεσκάδα και δροσιά. Εγώ χρησιμοποιώ πάντα καλό κόκκινο ξύδι από κρασί. Απογειώνει το μαρούλι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
1832

Για τη μαρουλοσαλάτα

  • 1 μεγάλο μαρούλι τρυφερό (καθαρισμένο)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια τρυφερά (με τα φύλλα τους)
  • 4-5 κλων. άνηθο
  • 1 αγγούρι τρυφερό (μικρό με τη φλούδα του)
  • 1 ραπανάκι (ψιλοκομμένο)
  • 5-6 ελιές
  • Λίγες φούντες άνηθου τρυφερές

Για το dressing

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι (κόκκινο από κρασί)
  • Λίγο ανθό αλατιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Διαλέγουμε ένα μεγάλο τρυφερό και τραγανό μαρούλι.

    Αφού το πλύνουμε πολύ καλά, το αφήνουμε να στραγγίσει πολύ καλά και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί ή σε φυγόκεντρο σαλάτας.

    Η κλασική μαρουλοσαλάτα σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαρούλι και τρώγεται αμέσως.

    Βάζουμε το κομμένο μαρούλι σε μία σαλατιέρα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια με τα πράσινα φύλλα τους, το αγγουράκι ψιλοκομμένο με τη φλούδα του και το ψιλοκομμένο ραπανάκι.

    Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.

    Για το ντρέσινγκ

    Σε ένα βαζάκι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το ξύδι και το αλάτι.

    Κλείνουμε ερμητικά και χτυπάμε τα υλικά, ανακινώντας το βάζο μέχρι να γίνουν κρέμα.

    Περιχύνουμε τη σαλάτα την τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Τη βάζουμε σε σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με τρυφερές φουντίτσες άνηθου και ελιές.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Μυστικά

    Το μαρούλι πρέπει να είναι πολύ καλά στεγνωμένο.

    Πρέπει να κοπεί την ίδια στιγμή που θα σερβίρεις.

    Τα φρέσκα κρεμμύδια πρέπει να είναι πολύ τρυφερά γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και τα φύλλα τους.

    Η σαλάτα πρέπει να καταναλωθεί αμέσως αλλιώς μαλακώνει πολύ το μαρούλι.

    Αν προτιμάτε ντρέσινγκ με λεμόνι αντικαταστήστε το ξύδι με λεμόνι.

    Δείτε εδώ πως να διατηρήσετε φρέσκο το μαρούλι στο ψυγείο για μεγαλύτερο διάστημα.

    Θέλετε περισσότερες φανταστικές συνταγές για σαλάτες απλές αλλά και πιο εντυπωσιακές; Σας τις έχω όλες εδώ!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται