Μεξικάνικα Fajitas του Ιωσήφ Συκιανάκη
Σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλο (κομμένο λωρίδες).
Προσθέτουμε το κρεμμύδι (κομμένο μισές ροδέλες) και τις τρίχρωμες πιπεριές (κομμένες ζουλιέν).
Ραντίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και τέλος προσθέτουμε την σάλτσα ranchera.
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για τα μεξικάνικα Fajitas.
Προσέχουμε τα λαχανικά μας να παραμείνουν ελαφρώς τραγανά.
Σερβίρουμε σε καυτό μαντέμι και γαρνίρουμε με 100 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη ροδέλες και ψιλoκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις αλευρίσιες πίτες και τις τοποθετούμε σε σκεύος κλειστό (για να παραμείνουν ζεστές).
Η fajitas συνοδεύεται με sour cream, guacamole και pico de gallo.
Για το γουακαμόλε
Σε μεξικάνικο γουδί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο και πιέζουμε να αφήσει τα υγρά του.
Προσθέτουμε 2 αβοκάντο ώριμα – βουτυράτα, αλάτι, πιπέρι και χυμό από μισό lime.
Με την βοήθεια πλαστικής σπάτουλας τεμαχίζουμε τα αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένες πιπεριές jalapeños και τη φρέσκια ντομάτα (καλά στραγγισμένη).
Για το Pico de Gallo
Κόβουμε την ντομάτα μικρό καρέ και την αφήνουμε να χάσει τα υγρά της σε σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο και τα προσθέτουμε στην ντομάτα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έως ομογενοποιηθεί καλά τα όλο μείγμα.
Για τη σάλτσα Ranchera
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ζυγίζουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον φρέσκο κολίανδρο.
Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια για να πολτοποιηθούν ευκολότερα.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ και ομογενοποιούμε τη σάλτσα με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ.
Ευχαριστούμε τον Executive Chef Ιωσήφ Συκιανάκη για την παραχώρηση της συνταγής.