Μελεκούνι Ρόδου
Για το παραδοσιακό Ροδίτικο μελεκούνι, βάζουμε πρώτα το μέλι να βράσει με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε μαζί όλα τα μυρωδικά.
Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το μέλι που βράζει σε ένα πιατάκι με νερό και όταν το μέλι καραμελώσει τότε είναι έτοιμο.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι μέσα στο μέλι, τα μυρωδικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα μείγμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
Κόβουμε σε ρόμβους.
Η παραδοσιακή αυτή συνταγή είναι από το βιβλίο “Μακριά μυρωδιά – Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου” του Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη.