Εκτελεση
Οι μελιτζανες
Πλένουμε, καθαρίζουμε από το κοτσάνι και κόβουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε μπολ με πολύ νερό για 10′.
Τις στύβουμε και τις σκουπίζουμε.
Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Η σαλτσα
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι γα λίγα λεπτά.
Προσοχή να μην σκουρύνει.
Προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη.
Τρίβουμε τον πελτέ στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10′ περίπου μέχρι να πυκνώσει.
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά .
Σε πιατέλα στήνουμε μελιτζάνας σε λοφάκι.
Για το γαρνιρισμα
Ανακατευουμε τα υλικα σε ενα μπολ
Ριχνουμε πανω τους την σάλτσα και τέλος γαρνιρουμε.
Πασπαλίζουμε μυρωδικά
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.