Μελιτζάνες πιλάφι
Πλένουμε πρώτα τις μελιτζάνες.
Αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε σε αλατόνερο για 10 λεπτά (θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι).
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για 2 με 3 λεπτά μόνο.
Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Σοτάρουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε και τα μυρωδικά για τις μελιτζάνες με ρύζι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι για να κρατηθεί το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώσει.
Αφήνουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.
Αγαπάτε τη γεύση της μελιτζάνας; Εδώ θα βρείτε υπέροχες συνταγές με μελιτζάνες για να απογειώσετε το τραπέζι σας!