Εκτέλεση
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μικρό ταψί.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος στα δυο.
Με τη μύτη του μαχαιριού χαράζουμε ελαφρά την κομμένη επιφάνεια της σε ρόμβους σταυρωτά.
Τις ακουμπάμε στο ταψί και αλείφουμε με πινέλο ελαιόλαδο στην κομμένη σάρκα τους.
Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με θυμάρι και ρίγανη.
Τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30′ μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σάλτσα
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι και το αλάτι με ένα κουτάλι.
Ισομοιράζουμε τη σάλτσα και γαρνίρουμε με ρόδι και μαϊντανό.
Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο πριν σερβίρετε.
Μυστικά
Μπορούν να ψηθούν και σε ανοιχτή φωτιά σε σχάρα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσει η επιφάνεια τους. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για το κάπνισμα και το ψήσιμο της μελιτζάνας.
Επίσης, μπορείτε να τις ψήσετε σε σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρονται και κρύες σαν ελαφρύ γεύμα.
Οι ψητές μελιτζάνες μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη για πολύ καιρό. Πρέπει να είναι καλά σφραγισμένες για να μην τις κάψει η ψύξη. Αφού ξεπαγώσουν, είναι σαν να τις ψήσατε πριν από λίγο.