• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
13

Υλικά

  • Μερίδες 2 βάζα
  • 10 μελιτζάνες τσακώνικες (μακρόστενες)
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. φρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 καυτερές πιπεριές αποξηραμένες
  • 1 κ.σ. φρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 5-6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μελιτζάνες τσακώνικες σε βάζο

    Διαλέγουμε μικρές τσακώνικες μελιτζάνες.

    Τις πλένουμε και τις κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα.

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξίδι, το νερό και το αλάτι.

    Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και σιγοβράζουμε 4-5 λεπτά.

    Τις στραγγίζουμε και βάζουμε επάνω στο σουρωτήρι βάρος για να αποβάλουν τα περισσότερα υγρά τους.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Ρίχνουμε μέσα το πιπέρι, τις πιπερίτσες, τα μυρωδικά και το σκόρδο.

    Σε αποστειρωμένο βάζο, στήνουμε όρθιες τις μελιτζάνες και περιχύνουμε με το αρωματικό ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν καλά.

    Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει.

    Το διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα. Τρώγονται μετά από 2 ημέρες.

    Εσύ ποιο ορεκτικό με μελιτζάνα θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται