Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τραγανούς μελιτζανοκεφτέδες.

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τραγανούς μελιτζανοκεφτέδες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
239
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες (500-600 γραμ. και οι δύο)
  • 1 φλ. φρυγανιά
  • 1/3 φλ. κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλ. αλεσμένη καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • φρυγανιά ή αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3-4 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε καρέ 3 εκ και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει.

    Βράζουμε για 8΄-10΄, να μαλακώσουν (εναλλακτικά τις ψήνουμε  στο φούρνο ολόκληρες και κρατάμε τη σάρκα τους).

    Τις στραγγίζουμε καλά, τις πιέζουμε στο σουρωτήρι να αποβάλλουν τα υγρά τους (πρέπει να στραγγίσουν καλά).

    Bάζουμε τις μελιτζάνες σε μπολ, με τη φρυγανιά, το τυρί, την καρυδόψιχα, το αυγό, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπίπερο.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Αν είναι είναι αραιό το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή φρυγανιά ώσπου να πλάθεται.

    Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, περίπου 3 εκ.

    Τα αλευρώνουμε ή τα πανάρουμε σε φρυγανιά.

    Τηγανίζουμε  σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν.

    Λίγα λίγα, να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

    Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και ταιριάζουν φανταστικά με κόκκινη σάλτσα.

    Για τη σάλτσα

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, να ροδίσει, για 1΄-2΄.

    Ρίχνουμε τις ντομάτες.

    Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.

    Βράζουμε για περίπου 15΄-20΄, να πυκνώσει η σάλτσα.

    Την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε σαν ντιπ.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται