• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
207
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 φλ.λάδι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τραχανά γλυκό
  • 2 αυγά
  • 300 γραμ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το χωριάτικο φύλλο
  • 750 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • περίπου 1 ποτήρι νερό
  • αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η ζύμη

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει σφιχτή.

    Πλάθουμε σε ραβδί και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.

    Ένα ένα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ αλευρωμένα, να ξεκουραστούν.

    Η γέμιση

    Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες.

    Τις κόβουμε κυβάκια.

    Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό.

    Τρίβουμε το κρεμμύδι.

    Το βάζουμε στο τηγάνι.

    Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.

    Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά.

    Ανακατεύουμε τη γέμιση, να λαδωθεί καλά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό και τον τραχανά.

    Περιμένουμε να σωθούν τα υγρά, χαμηλώνοντας τη φωτιά.

    Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, γιατί θα μπει και η φέτα.

    Αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα.

    Το φύλλο

    Ανοίγουμε τα φύλλα με μπόλικο αλεύρι και με λεπτό πλάστη.

    Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί σουρωτά και λαδωμένα.

    Στη βάση βάζουμε 4 φύλλα, μετά γέμιση και επάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα.

    Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, στην τρίτη σχάρα, για 40΄-50΄.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται