Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα, 40 εκατοστών.
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε καρέ και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό, για να μην ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνι.
Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5-6 λεπτά, να πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε 1/4 από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά.
Ανακατεύουμε το μείγμα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να μελώσουν οι μελιτζάνες.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε τη γέμιση σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά περίπου, να πιει τα υγρά της.
Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Αφήνουμε τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά να πιει τελείως τα υγρά της.
Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά, χτυπημένα.
Στρώνουμε ακτινωτά τα 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, και τα τσαλακώνουμε ελαφρά.
Στρώνουμε το 4° φύλλο, ελαφρά σουρωμένο.
Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και ισιώνουμε το πάχος της.
Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν, προς τα μέσα, πάνω στην πίτα.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα και τα στρώνουμε τσαλακωμένα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει ολόκληρη η πίτα από το ταψί.
Διαβάστε εδώ πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε μελιτζάνες στην κατάψυξη και να τις χρησιμοποιείτε όποτε τις χρειάζεστε.