Εκτέλεση
Για τις μελιτζάνες
Κόβουμε σε κύβο τις μελιτζάνες και τις αραδιάζουμε σε ταψί.
Τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10’ να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Για τον κιμά
Στο μεταξύ σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον ροδίζουμε για 7-8’ από όλες τις πλευρές μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν για 4-5’ και στο τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10’.
Στο ταψί
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά της γέμισης.
Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά.
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα κάτω.
Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι.
Βάζουμε και τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και καλύπτουμε την πίτα μας.
Στρίβουμε λίγο προς τα μέσα σε λεπτό κόθρο για να κλείσει καλά η πίτα μας.
Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε ελαιόλαδο και νερό και ψήνουμε καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 10’ λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.