Εκτέλεση
Ξεκινάμε, ψήνοντας τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ της κουζίνας για 10΄ από κάθε πλευρά (η φλούδα τους πρέπει να είναι καμένη για να πάρει τη μυρωδιά του καπνιστού).
Αμέσως μετά τις ξεφλουδίζουμε.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Τις ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής και τις βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λεμόνι, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.