Για το μίγμα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα ανάδευσης τα υλικά το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να λιώσει η ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια.
Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μίγμα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά για να το πάρει το μίγμα. Δεν παιδεύουμε το μίγμα πολύ.
Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.
Για τη γέμιση
Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαλάκια, κάνουμε βαθούλωμα στη ζύμη και γεμίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και καρύδι.
Κλείνουμε και δίνουμε σχήμα του.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες με την ένωση προς τα κάτω.
Ελαφρά, κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, για να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.
Για το γαρνίρισμα
Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.