Μελοπιτάκια με ανθότυρο, σε ατομική φόρμα του κέικ για πρωινό, brunch και όχι μόνο!

Μελοπιτάκια με ανθότυρο, σε ατομική φόρμα του κέικ για πρωινό, brunch και όχι μόνο!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
20
  • 750 γραμμ. ανθότυρο φρέσκο ανάλατο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ. θυμαρίσιο μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γλ. κοφτό κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιώνουμε με πιρούνι.

    Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και τα αυγ;a.

    Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν πυκνό μείγμα.

    Αλείφουμε την ατομική φόρμα του κέικ ή ατομική φόρμα μιας χρήσεως ( 8 περίπου) με ελαιόλαδο.

    Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τινάζουμε.

    Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες.

    Ψήνουμε τα μελοπιτάκια στους 170°C βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

    Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα ζεστά μελοπιτάκια με κανελοζάχαρη ή με λίγο μέλι, αφού τα βγάλουμε ζεστά από το φούρνο.

    Τα σερβίρουμε αμέσως μέσα στη ατομική φόρμα και τα απολαμβάνουμε ζεστά!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται