• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
4

Για το μπακαλιάρος γιαχνί

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 4 ελιές σε φέτες
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλή
  • 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Θα χρησιμοποιήσουμε καρδιές φιλέτου μπακαλιάρου και θα φτιάξουμε μια ελαφριά σάλτσα με μεσογειακά υλικά.

    Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο & τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.

    Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.

    Αφήνουμε το κρεμμύδι για 2-3 ´ να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη και τις ελιές.

    Σοτάρουμε για 1’ και προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σιγοβράζουμε την σάλτσα  για 5’.

    Ακουμπάμε τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα.

    Με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε  με λίγη σάλτσα.

    Σκεπάζουμε με καπάκι χαμηλώνουμε την εστία και μαγειρεύουμε  για 6-7’.

    Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος.

    Σβήνουμε το φαγητό  και σερβίρουμε  σε πιάτα περιχύνοντας με την σάλτσα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται