Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το βούτυρο για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει, να σκουρύνει και να βγάλει τα αρώματά του.
Το βάζουμε σε μπολ να κρυώσει και πετάμε το σκούρο κατακάθι.
Βουτυρώνουμε 12 μίνι θήκες για financier (μικρά κεκάκια).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια και κοσκινίζουμε από πάνω την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Με ροή κλωστής, προσθέτουμε το κρύο λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα να απορροφηθεί από το μείγμα.
Τέλος ενσωματώνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το φιστίκι Αιγίνης, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως και κόβουμε την άκρη.
Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση.
Ψιλοκόβουμε λίγα φιστίκια με μαχαίρι και τα ακουμπάμε στην επιφάνεια των γλυκών.
Ψήνουμε τα μικρά κεκάκια στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, να φουσκώσουν και να ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα της φόρμας.
Ελέγχουμε το κέντρο με οδοντογλυφίδα για να σιγουρεύουμε ότι ψήθηκαν στην καρδιά τους.
Αφήνουμε να σταθούν στη φόρμα για 5-10 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Κατά το σερβίρισμα, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.