• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
220
  • 4 μήλα
  • 4 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ καρύδια
  • 2 κ.σ σταφίδες
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 30 γραμ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. νερό ή χυμό μήλου
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε πρώτα τα μήλα. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε τα κουκούτσια δημιουργώντας μια θήκη μέσα στο μήλο για να μπει η γέμιση. Κάτω στη βάση του μήλου αφήνουμε αρκετή σάρκα για να κρατηθεί η γέμιση μέσα στα μήλα ψητά.

    Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.

    Ισομοιράζουμε τη γέμιση στα 4 μήλα.

    Ακουμπάμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο.

    Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο.

    Ρίχνουμε το νερό ή τον χυμό μήλου στο ταψί.

    Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 35΄στους 180 °C στη μεσαία σχάρα.

    Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.

    Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πρέπει με ένα κουτάλι να τα περιχύσετε με τα υγρά (σιρόπι) του ταψιού.

    Τα αφήνετε να κρυώσουν ή τα σερβίρετε ζεστά με παγωτό, γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα.

    Μυστικά

    Αν αρχίσουν γρήγορα να παίρνουν χρώμα, τα σκεπάζουμε με μία βρεγμένη λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο.

    Τα ψητά μήλα πρέπει να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Να κρατήσουν το σχήμα τους για να σερβιριστούν ολόκληρα.

    Για να καθαρίσετε εύκολα το ταψί μουλιάστε το με βραστό νερό.

    Αγαπάτε τα μήλα; Εδώ θα βρείτε περισσότερες μοναδικές συνταγές!

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται