• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
14

Για τη μηλόπιτα

  • 4 φύλλα ζύμης
  • 50 γρ. βούτυρο παιγμένο
  • 2 μήλα
  • 6 κάστανα
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. καρύδια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/5 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Ψωμί
  • 1 φλ. βούτυρο για το τελείωμα
  • Λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε πρώτα το μισό βούτυρο (το υπόλοιπο το κρατάμε για το τέλος) και ροδίζουμε τα ψίχουλα για λίγα λεπτά.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια ή σε λεπτές φέτες, και τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κάστανα, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και το αλάτι, και ανακατεύουμε.

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί κι απλώνουμε δυο φύλλα.

    Τα πασπαλίζουμε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα (κρατάμε δυο κουταλιές για το τέλος).

    Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό 2 με 3 εκατοστά, γύρω γύρω.

    Αλείφουμε με νερό το κενό σημείο, περιμετρικά των φύλλων.

    Σκεπάζουμε με τα άλλα δυο φύλλα.

    Τσιμπάμε τις άκρες, ώστε να κολλήσει το πάνω φύλλο με το κάτω.

    Γυρνάμε τις ενώσεις προς τα κάτω.

    Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια.

    Αλείφουμε ολόγυρα με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα και τη ζάχαρη.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC με 200ºC για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται