Εκτέλεση
Για την γέμιση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ: αμύγδαλα, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, κανέλα, αυγό, βανίλια, μαρμελάδα, κονιάκ και τα πολτοποιούμε.
Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Για τη σφολιάτα
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και ακουμπάμε πάνω το φύλλο.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας κενό περιμετρικά 2 εκ..
Τα μήλα
Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι την καρδιά του μήλου και το κόβουμε με την φλούδα σε λεπτές φέτες.
Στρώνουμε εναλλάξ πράσινα και κόκκινα μήλα πάνω στη γέμιση.
Η μια φέτα να μισοκαλύψει την άλλη.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40′ μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.