Για τα μήλα
Σε ένα τηγάνι 25 εκ. βάζουμε το βούτυρο, το μέλι και τα μήλα κομμένα σε καρέ.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μέχρι να γίνουν τα μήλα, ετοιμάζουμε το μίγμα μας για την πίτα.
Για το μίγμα
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε.
Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας με τα αυγά.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο τηγάνι πάνω από τα μήλα.
Για το ψήσιμο
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για 10 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε (μπορείτε και με ένα πιάτο, αν σας βοηθάει).
Αφήνουμε 5 λεπτά και η μηλόπιτα είναι έτοιμη.
Για το σερβίρισμα
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα κι έχουμε μια τέλεια μυρωδάτη μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα.
Είναι πραγματικά μοναδική αυτή η μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα ! Μοναδική για την ευκολία της, τη γεύση της και τα αρώματά της.
Ευχαριστούμε την Ελπίδα Χαραλαμπίδου για υπεροχή και νόστιμη συνταγή!