Φανταστικά mini burger για παιδικό πάρτυ, με αφράτα σπιτικά ψωμάκια και μπιφτεκάκια γεμιστά με τυρί.

Φανταστικά mini burger για παιδικό πάρτυ, με αφράτα σπιτικά ψωμάκια και μπιφτεκάκια γεμιστά με τυρί.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
128

Για τα ψωμάκια μπριός

  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 4 ½ φλ. αλεύρι
  • 1 κύβο ξερή μαγιά 25 γρ.
  • 1 αυγό
  • Λίγο σουσάμι ή σπόρους

Για τα γεμιστά μπιφτέκια

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. γούστερ σος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κομμάτι τυρί τσένταρ
  • Για το σερβίρισμα
  • μουστάρδα απαλή
  • κέτσαπ
  • φέτες ντομάτας
  • ψημένα κρεμμύδια
  • πίκλες
  • φύλλα μαρουλιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη μαγιά

    Για να φτιάξουμε τα ψωμάκια, ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά.

    Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.

    Ανακατεύουμε να διαλυθεί.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.

    Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

    Για τα γεμιστά μπιφτέκια

    Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι και τα ζυμώνουμε καλά.

    Φτιάχνουμε 14 mini burger.

    Τα γεμίζουμε με 1 κομμάτι τυρί ή με τριμμένο τυρί.

    Σφραγίζουμε καλά το τυρί μέσα στο μπιφτέκι και τα πατάμε καλά γιατί με το ψήσιμο φουσκώνουν και μαζεύουν.

    Τα ψήνουμε  από 3′ – 4´ από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά ή καλοψημένα τα θέλουμε.

    Μπορούμε να τα ψήσουμε σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι, σε γκριλιέρα, σε τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου.

    Ανοίγουμε τα φρυγανισμένα ψωμάκια στη μέση.

    Αλείφουμε με λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα, βάζουμε φύλλα μαρουλιού, λεπτές φέτες ντομάτας, ψημένα κρεμμύδια και τα γεμιστά ζουμερά μπιφτέκια.

    Καλύπτουμε με το ψωμάκι και καρφώνουμε με ξυλάκι.

    Για τέλεια επιτυχία ζυμώστε τον κιμά, σκεπάστε τον και αφήστε τον στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορείτε. Μέχρι μια νύχτα, θα γίνουν φανταστικά.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.

    Για τα αφράτα ψωμάκια

    Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

    Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο. Να γίνουν χλιαρά, όχι να βράζουν. Στους 40 βαθμούς.

    Κρατάμε 1/2 φλ. αλεύρι χωριστά. Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και τη μαγιά.

    Χτυπάμε το αβγό και το ρίχνουμε στο αλεύρι.

    Προσθέτουμε τα υγρά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και εύπλαστη.

    Ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις  για 8′ – 10′.

    Χωρίζουμε σε 12-14 κομμάτια τη ζύμη. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τις ακουμπάμε σε λαμαρίνα λαδωμένη. Ελαφρά πατάμε την επιφάνεια να γίνουν πλακέ.

    Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να φουσκώνουν για 40′ σε ζεστό σημείο. Ψεκάζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι ή σπόρους.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12´ μέχρι να ροδίσουν.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται