Μοσχάρι με μανιτάρια και άσπρη σάλτσα σε πλούσιο ζωμό μανιταριού κονιάκ, αρωματισμένο με θυμάρι. Σάλτσα μανιταριών για κρέας, εύκολη στην παρασκευή και...

Μοσχάρι με μανιτάρια και άσπρη σάλτσα σε πλούσιο ζωμό μανιταριού κονιάκ, αρωματισμένο με θυμάρι. Σάλτσα μανιταριών για κρέας, εύκολη στην παρασκευή και αρωματισμένη με σκόρδο και κονιάκ.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
41

Για το μοσχάρι με μανιτάρια και άσπρη σάλτσα

  • 400 γρ. μοσχάρι γάλακτος (κιλότο ή κόντρα)
  • 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ασπρομανίταρα ή πορτομπέλο)
  • 10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (πορτσίνι)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο ολόκληρη
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε, κόβοντας πρώτα το κρέας σε 2 φιλέτα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ξεπλένουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα μουλιάζουμε με 1/2 φλ. νερό ζεστό για 15 λεπτά.

    Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό τους (αφού το σουρώσουμε σε ψιλή σήτα).

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.

    Ροδίζουμε το κρέας για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄.

    Αφαιρούμε το σκόρδο.

    Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και προσθέτουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μανιτάρια, καθώς και το θυμάρι.

    Προσθέτουμε το υγρό που μούλιασαν τα μανιτάρια.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι.

    Μαγειρεύουμε για περίπου 15΄, να μαλακώσει το μοσχάρι και να πυκνώσει η σάλτσα του.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται