• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 40 λεπτά
395

Για το μοσχάρι με μελιτζάνες

  • 1.300 γρ. μοσχάρι
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 σκελ. σκόρδο σε φέτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 5 ώριμες και σφικτές ντομάτες αποφλοιωμένες
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε το χτένι σε μεγάλα κομμάτια, και το στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε να πάει παντού.

    Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές για 7-8′ συνολικά. Το βγάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε.

    Χαμηλώνουμε την εστία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να μελώσει και να μαραθεί να 6-7′ και τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ.

    Σοτάρουμε για 1-2′ και ξαναβάζουμε το μοσχάρι με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα.

    Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι το δαφνόφυλλο και ζεστό νερό να σκεπάζει τα υλικά.

    Σιγοβράζουμε  για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει.

    Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Όταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες, την πατάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

    Σιγοβράζουμε για ακόμα 15΄.

    Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό

    Σβήνουμε το φαγητό και αφήνουμε να σταθεί για 15′ να μελώσει η σάλτσα του πριν σερβίρουμε.

    Για τις μελιτζάνες

    Αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

    Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε αλάτι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15′, να καψαλιστούν.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται