Εκτέλεση
Κόβουμε με μαχαίρι πρώτα το κρέας σε μερίδες και το ροδίζουμε στην κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο (από τη συνολική ποσότητα της συνταγής) για 6΄-7΄.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε περίπου για 5΄, ώσπου να γίνει διάφανο.
Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσει 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ώρα και 30΄, μέχρι να μαλακώσει καλά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό γιατί στο τέλος θέλουμε να μείνει μόνο με το λάδι του. Όχι με πολλή σάλτσα!
Όταν το κρέας θα είναι σχεδόν έτοιμο, ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4΄-5΄, να λαδωθούν καλά.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Αδειάζουμε τις πιπεριές στο κρέας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ολοκληρώνουμε το βρασμό του φαγητού για λίγα λεπτά ακόμα.
Για να κάνετε πάντα τέλεια μαγειρέματα στην κατσαρόλα, μάθετε τι πρέπει να προσέχετε εδώ.