Πεντανόστιμο μοσχάρι με χρωματιστές πιπεριές στην κατσαρόλα, που χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία και αρέσει σε όλη την οικογένεια!

Πεντανόστιμο μοσχάρι με χρωματιστές πιπεριές στην κατσαρόλα, που χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία και αρέσει σε όλη την οικογένεια!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 45 λεπτά
80

Για το μοσχαράκι με πιπεριές

  • 1200 γρ. μοσχάρι (χτένι σπάλας ποντίκι στρογγυλό)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 πιπεριές πολύχρωμες σε λωρίδες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 520 Θερμίδες
    (kcal)
  • 35% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Κόβουμε με μαχαίρι πρώτα το κρέας σε μερίδες και το ροδίζουμε στην κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο (από τη συνολική ποσότητα της συνταγής) για 6΄-7΄.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε περίπου για 5΄, ώσπου να γίνει διάφανο.

Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσει 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ώρα και 30΄, μέχρι να μαλακώσει καλά.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό γιατί στο τέλος θέλουμε να μείνει μόνο με το λάδι του. Όχι με πολλή σάλτσα!

Όταν το κρέας θα είναι σχεδόν έτοιμο, ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4΄-5΄, να λαδωθούν καλά.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Αδειάζουμε τις πιπεριές στο κρέας.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ολοκληρώνουμε το βρασμό του φαγητού για λίγα λεπτά ακόμα.

Για να κάνετε πάντα τέλεια μαγειρέματα στην κατσαρόλα, μάθετε τι πρέπει να προσέχετε εδώ.

Δείτε ακόμη μια αγαπημένη συνταγή με μοσχάρι και πιπεριές.

Οδηγός Μαγειρικής

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Είναι γνωστό ότι το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου συνεισφέροντας στις μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού και τονώνοντας τη δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Παράλληλα, το μοσχαρίσιο κρέας εφοδιάζει τον οργανισμό μας με ψευδάργυρο, ενός ιχνοστοιχείου που παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Συνδυαστικά με τις βιταμίνες C,E και Α από σκόρδο, πιπεριές και κρεμμύδια, το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Συνδυάστε το με λίγο ψωμί ή κινόα ή πλιγούρι κι έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται