Κοκκινιστό μοσχάρι με κολοκυθάκια, στην κατσαρόλα! Παλαιότερα, συνήθιζαν σε αυτό το φαγητό, να τηγανίζουν χωριστά τις πατάτες και τα κολοκύθια και να τα...

Κοκκινιστό μοσχάρι με κολοκυθάκια, στην κατσαρόλα! Παλαιότερα, συνήθιζαν σε αυτό το φαγητό, να τηγανίζουν χωριστά τις πατάτες και τα κολοκύθια και να τα προσθέτουν μετά στο κοκκινιστό μοσχάρι. Ο τρόπος που σας το δίνω, κάνει το φαγητό τόσο νόστιμο και ελαφρύ.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 10 λεπτά
167
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά και μικρά
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια και τα πλένουμε. Κόβουμε τις πατάτες στα 4, τα καρότα σε χοντρές φέτες και αφήνουμε τα τρυφερά κολοκυθάκια ολόκληρα.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

    Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί τα κομμάτια του μοσχαριού.

    Ζεσταίνουμε μια πλασοτέ κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

    Βάζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του μοσχαριού στο καυτό λάδι, και τα ροδίζουμε ολόγυρα για λίγα λεπτά να κάνουν κρούστα.

    Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2΄-3΄.

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα και τον πελτέ και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

    Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

    Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 50 λεπτά, να μαλακώσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Ελέγχουμε το κρέας αν έχει μαλακώσει και τότε προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.

    Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα στο κοκκινιστό μοσχάρι.

    Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο ζεστό νερό (θα κατεβάσουν και τα κολοκυθάκια τα υγρά τους).

    Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σιγοβράζουμε για περίπου 15΄. Να μην παραβράσουν τα κολοκυθάκια!

    Το μοσχάρι με τα κολοκυθάκια πρέπει να μείνει με ελάχιστη, δεμένη σάλτσα.

    Αφού βράσει το φαγητό, το αφήνουμε σκεπασμένο εκτός φωτιάς για 15′.

    Το μοσχάρι με τα κολοκυθάκια σερβίρεται σε βαθύ πιάτο.

    Μάθετε  τον προτεινόμενο τρόπο μαγειρέματος για το κάθε κομμάτι μοσχαριού, για τέλεια μαγειρεμένα φαγητά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται