Για την μαρινάδα
Στο μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα, που θα κάνει τις σταβλίσιες μπριζόλες πιο νόστιμες και πιο μαλακές.
Για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες
Βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες (αφού τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί) σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Αλείφουμε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα σταβλίσια, πάνω κάτω και γύρω γύρω.
Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας.
Αφήνουμε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο.
Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα.
Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τη μαρινάδα από το κρέας.
Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις μπριζόλες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Αφήνουμε γύρω στα 6 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θέλουμε Medium-Rare.
Αν θέλουμε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνουμε περισσότερα λεπτά στη φωτιά.
Αφού ψηθεί, σκεπάζουμε τη μπριζόλα και τη ξεκουράζουμε για 5 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
Μεταφέρουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου 3/4 του εκατοστού.
Σερβίρουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα αμέσως, συνοδεύοντάς την ιδανικά με σαλάτα.
Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να μαγειρέψετε το κάθε κομμάτι του μοσχαριού, δεν έχετε παρά να διαβάσετε όλα τα μυστικά μου.