Συκωτι τηγανιτο απο την Αργυρω. Αυτό το συκώτι στο τηγανι ειναι το ποιο νοστιμο που εχετε δοκιμασει γίνεται σε 15 λεπτά και είναι εξαιρετικα νοστιμο και...

Συκωτι τηγανιτο απο την Αργυρω. Αυτό το συκώτι στο τηγανι ειναι το ποιο νοστιμο που εχετε δοκιμασει γίνεται σε 15 λεπτά και είναι εξαιρετικα νοστιμο και διατροφικα ωφελιμο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
328
  • 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 τεμάχιο/ια κρεμμύδια
  • 1 τεμάχιο/ια δαφνόφυλλο
  • Λιγο αλεύρι
  • 1/3 φλ. κρασί
  • 2 κ.σ. μαιντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Στο τηγάνι

    Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Τα αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

    Τα αφήνουμε για περίπου 10΄-12΄ να ξανθύνουν και να μαλακώσουν.

    Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

    Κόβουμε το  συκώτι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μακρόστενα κομμάτια.

    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα κομμάτια και το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Ροδίζουμε το ταμποναρισμένα με αλεύρι κομμάτια στο ελαιόλαδο.

    Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για περίπου 3 λεπτά.

    Τότε προσθέτουμε ξανά τα  κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστoύν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

    Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αφού δοκιμάσουμε.

    Μιας και το συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ειδικά πλούσιο σε σίδηρο, για αυτό πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας. Το μαγείρεμά του πρέπει να γίνεται με προσοχή ώστε να έχετε το πιο γευστικό αποτέλεσμα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται