• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
24

Για τη μους 3 είδη σοκολάτας

  • 950 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 8 κρόκους
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 μεγάλο φύλλo ζελατίνης των 5 γρ. ή δύο μικρά
  • 150 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ. πικρή σοκολάτα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο κακάο για πασπάλισμα
  • Καρούλια σοκολάτας λευκής, γάλακτος και πικρής ανάμεικτα

Για τη μους 3 είδη σοκολάτας

  • 950 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 8 κρόκους
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 μεγάλο φύλλo ζελατίνης των 5 γρ. ή δύο μικρά
  • 150 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ. πικρή σοκολάτα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο κακάο για πασπάλισμα
  • Καρούλια σοκολάτας λευκής, γάλακτος και πικρής ανάμεικτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Zεσταίνουμε πρώτα τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μέχρι να αχνίζει.

    Σε τρία μπολ χωριστά σε μπεν μαρί λιώνουμε τις τρεις σοκολάτες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

    Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ομογενοποιούμε με σύρμα.

    Με ροή κλωστής και ανακατεύοντας, ρίχνουμε την καυτή κρέμα στα αβγά.

    Ξαναβάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα και αφήνουμε για περίπου 4′-5′. Αν έχουμε θερμόμετρο να είναι 71ºC.

    Αφού σιγοψηθεί η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, στύβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε.

    Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Για πιο λεία υφή περνάμε την κρέμα από λεπτή σίτα.

    Ισομοιράζουμε την κρέμα στις σοκολάτες, ομογενοιποιούμε και αφήνουμε στον πάγκο να κρυώσουν καλά.

    Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.

    Αραιώνουμε κάθε σοκολάτα με 2 κ.σ. κρέμα και ισομοιράζουμε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα. Απαλά ανακατεύουμε.

    Βάζουμε τη μους σε στρώσεις είτε σε ατομικά ποτήρια είτε σε μπολ και σερβίρουμε με σκουπ παγωτού και καρούλια σοκολάτας.

    Απαραίτητη προϋπόθεση να παγώσει καλά στο ψυγείο και να σφίξει.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται