• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
24
  • 950 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 8 κρόκους
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 μεγάλο φύλλo ζελατίνης των 5 γρ. ή δύο μικρά
  • 150 γραμ. σοκολάτα λευκή
  • 150 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γραμ. πικρή σοκολάτα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • κακάο για πασπάλισμα
  • καρούλια σοκολάτας λευκής
  • γάλακτος και πικρής ανάμεικτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μους τριπλής σοκολάτας

    Για τη μους σοκολάτας,

    ζεσταίνουμε πρώτα τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μέχρι να αχνίζει.

    • Σε τρία μπολ χωριστά σε μπεν μαρί λιώνουμε τις τρεις σοκολάτες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
    • Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ομογενοποιούμε με σύρμα.
    • Με ροή κλωστής και ανακατεύοντας, ρίχνουμε την καυτή κρέμα στα αβγά.
    • Ξαναβάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα και αφήνουμε για περίπου 4′-5′. Αν έχουμε θερμόμετρο να είναι 71ºC.
    • Αφού σιγοψηθεί η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, στήβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε.
    • Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Για πιο λεία υφή περνάμε την κρέμα από λεπτή σίτα.
    • Ισομοιράζουμε την κρέμα στις σοκολάτες, ομογενοιποιούμε και αφήνουμε στον πάγκο να κρυώσουν καλά.
    • Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
    • Αραιώνουμε κάθε σοκολάτα με 2 κ.σ. κρέμα και ισομοιράζουμε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα. Απαλά ανακατεύουμε.
    • Βάζουμε τη μους σε στρώσεις είτε σε ατομικά ποτήρια είτε σε μπολ και σερβίρουμε με σκουπ παγωτού και καρούλια σοκολάτας.
    • Απαραίτητη προϋπόθεση να παγώσει καλά στο ψυγείο και να σφίξει.

    Η μους σοκολάτας είναι τόσο αγαπημένη όσο και η παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται