• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
1270

Για το μπακαλιάρο

  • 2 τεμάχιο/ια παστό μπακαλιάρο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/5 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • Ηλιέλαιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασία

    Ο παστός

    Πρέπει να κάνουμε προετοιμασία για το ξαλμύρισμα  από πριν.

    Αφού κάνουμε όλη την διαδικασία για να φύγει το αλάτι  πρέπει να τον ξεπλύνουμε σε καθαρό νερό.

    Είναι πολύ βασικό να στεγνώσουμε πολύ καλά  σε χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει ίχνος υγρασίας.

    Τον κόβουμε σε κομμάτια  και τον ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Κόβεται πιο σωστά σε μερίδες όταν τον παγώσουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
    Στο τηγάνι

    Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε το  αλεύρι.

    Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο αλάτι αλλά με προσοχή γιατί έχει και το ψάρι.

    Ανακατεύουμε τα υλικά.

    Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι.

    Το λάδι πρέπει να μισοσκεπάζει το κάθε κομμάτι του.

    Βουτάμε ένα ένα κομμάτι  στο αλεύρι και το τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Βάζουμε τα παναρισμένα κομμάτια  στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε.

    Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3  με 4 λεπτά.

    Γυρίζουμε το κομμάτι  και από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί  να στραγγίσει το περιττό λάδι.

    Λίγα λίγα τα κομμάτια  ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία στο τηγάνι.

    Για να γίνει τραγανή η κρούστα από το αλεύρι, πρέπει η θερμοκρασία του λαδιού  να είναι όσο το δυνατόν σταθερή.

    Συνοδεύεται απαραιτήτως με: 

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται