Ένα υπέροχο και εύκολο καλοκαιρινό επιδόρπιο με παγωτό, που όσες φορές και αν το φτιάξετε θα γίνει ανάρπαστο.

Ένα υπέροχο και εύκολο καλοκαιρινό επιδόρπιο με παγωτό, που όσες φορές και αν το φτιάξετε θα γίνει ανάρπαστο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
2

Για το παγωτό καραμελέ

  • 300 γρ. παγωτό καραμελέ
  • Για την επικάλυψη
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα
  • 1/4 φλ. κόκκους καφέ
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Με ένα μεγάλο κουτάλι παγωτού, παίρνουμε μπάλες παγωτό καραμελέ και τις ακουμπάμε σε δισκάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

    Αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξουν καλά.

    Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο στους 200οC για 10΄ να ροδίσουν.

    Αφήνουμε να κρυώσουν.

    Αλέθουμε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, τον καφέ και την σοκολάτα.

    Κυλάμε τις παγωμένες μπάλες, να κολλήσει καλά επάνω το αλεσμένο υλικό.

    Βάζουμε σε μπολ και περιχύνουμε σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται