Εκτέλεση
Λιώνουμε πρώτα το φυτικό βούτυρο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Ψήνουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το γαλα αμυγδαλου.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Χρησιμοποιήστε την για να φτιάξετε τα φανταστικά νηστίσιμα παπουτσάκια, μοναδικά νηστίσιμα λαζάνια, αλλά και το πεντανόστιμο νηστίσιμο παστίτσιο!